2012-03-03

Jet- lag, kyla men alldeles underbart......

Ja, dagen började ju verkligen tidigt!! Vi hade varit uppe i fyra och en halv timma när vi traskade ut från lägenheten kl.8 imorse. Först passerade vi Times Square där det var fullt pådrag utanför stället där Good morning America spelas in. Coldplay spelade live, filmkamrorna rullade och fansen skrek. Dessutom var det sångarens födelsedag idag. Ganska kul spektakel att stanna till och titta på ;)
Sedan traskade vi bort till Rockefeller Center. Den anrika byggnaden med sin isrink. Maffigt på både in och utsida. Att allt är stort här, kan man lugnt konstatera!
Högt är det också! Vi hoppas på att få en riktigt fin dag, då skall vi upp i Empire State Building även om folk säger att "Top of the Rocks" är minst lika bra!
Vi fortsatte vår promenad genom staden som verkligen är fascinerande med så mycket olika människor, stilar, religoner m.m. Vi passerade St. Patrick´s Cathedral. Fick också smita in på H & M där i närheten för att köpa vantar, endast en grad varmt idag och stundtals blåsigt. Brrr............
Donald Trumps Tower var också helt otroligt, vi gick in och kikade runt i lobbyn. Det kan man kalla exklusivt. Denna klocka stod precis utanför.
Dagens mål var ju bl a Central Park. Inte så vackert ännu, men om vårvärmen kommer snart, kommer parken förmodligen att explodera av blomster. Vi såg att påskliljor och andra lökväxter är på G. Överallt rusade och klättrade halvtama ekorrar omkring och det påminde mig om Hyde Park i London.Oerhört söta!
Ganska fula staket omger gräsytorna i Central Park. Själva grönområderna är inte öppna ännu, de är stängda för säsongen. Kan dock tänka mig att det är vackert under vår och sommar, när allt är grönt.
I Central Park ligger också "Strawberry Fields" och detta minnesmärke över John Lennon.
Som sagt inte mycket folk en dag som denna. En bit bort ligger också huset Lennon bodde i, då han mördades 1980.
Vi mötte upp svenska Anna på fiket som vi kommit överrens om. .Då var det skönt att värma händerna på en kopp varm choklad, som visserligen inte var särskilt god, men ändå. Vi fick fler bra tips, som kommer underlätta vår resa.
En god lunch åt vi på en kombinerad thai/kina restaurang. Ginger chicken var smarrigt. Framåt 15 tiden traskade vi hemåt för att ta en power-nap, allt för att vända dygnet så fort som möjligt.Passade återigen på att Skypa med älsklingarna därhemma.Läste lite och slumrade till ett litet tag.
Traskade sedan återigen ut en sväng för att handla vatten och frukostmat.
Slappade sedan ytterligare en stund.
Bara älskar utsikten från lägenheten =) Här nedan sitter Annika och Per och njuter utav den.
Vi gick ut igen vid 19 tiden för att käka middag och hamnade på en mysig italiensk restaurang som heter Nizza (som dessutom hade bra priser). Jag åt en Gran Cru pizza d v s en med prosciotto, pecorino och basilika. Mums!
När vi kom ut efter middagen ösregnade det. Letade snabbt reda på en affär som säljer öronproppar. Vad gör man inte för att sova bättre?
Att New York är staden som sldrig sover stämmer verkligen!!!Sirener från polis , ambulans och brandkår ljuder allt som oftast och det är helt otroligt att man hör ljuden så tydligt, även på 57 våningen!
Nu är klockan strax halv tolv amerikansk tid och jag har verkligen pinat mig för att hålla mig vaken så här länge.....
Med detta vill jag bara säga God Natt!!!!

2 comments:

Evelina Ahlgren said...

Det bästa med att åka upp i Rockefeller center är att då har man fantastisk utsikt över Empire State building som ju kanske känns lite roligare att titta på än "Top of the rocks". :-) Fantastisk utsikt var det däruppe i alla fall. Ha en härlig dag!!

Kram

MOLLES BLOGG said...

Vi har ju perfekt utsikt över Empire från vår lägenhet;)