2012-03-02

Framme i New York

Efter en lång resa med rigorösa säkerhetskontroller och "förhör", så kom vi till New York igår kväll vid 21-tiden, svensk tid. Vi tog en "Yellow Cab" till lägeneheten, som ligger mitt inne på Manhattan, närmare bestämt på 350 42nd Street. Resan in tog extra tid med tanke på att president Obama också var här i går och det fullkomligt kryllade av poliser, överrallt! Vi bor på 57 våningen, så högt upp har jag aldrig varit i någon byggnad. När vi klev in i lägenheten tappade vi nästan hakorna! Jösses vilken fantastisk utsikt! Helt otroligt!
Vi packade upp lite, jag Skypade med älsklingarna hemma, innan vi gick ut på stan för att äta middag. Eftersom Times Square ligger fem minuters promenad härifrån, gick vi dit. Käkade honey-smoked barbeuQ ribs. Får nog tillstå att mina egna är godare, men de satt som en smäck ändå. Vi hade dock svårt att hålla oss vakna....väldigt trötta efter den långa resan och tidsomställningen. Lyckades hålla oss vakna till 21 amerikansk tid (03.00 svensk tid) och då hade vi varit vakna i ett helt dygn. Somnade som stockar för att vakna kl.01.00 amerikansk tid,  för att få sova några x-tra timmar till, tog jag för första gången i mitt liv ett sömnpiller.

Klockan är nu 04.42 här i New York och vi har nog vaknat för gott denna dag. Brukar ju aldrig sova längre än till 8 hemma i Sverige och nu är den ju snart 11 där. Så här ser det ut från sängen jag just nu ligger i. Fotot är kanske inte det allra bästa (taget med Tirres Iphone) men ändå, ni fattar......New York är riktigt snyggt på natten;)
Idag skall vi träffa en en svensk tjej, Anna (som har bloggen  Saltistjejen), som Tirre fått mycket tips av, inför vår resa. Vi skall träffas i Central Park, på ett café som heter Le Pain Quotidin. Tirre har köpt med sig gula ärtor, Bamsetidningar, smågodis och jäst till henne, saker som hon saknar här i USA. Givetvis siktar vi på att promenera mycket i denna fantastiska stad. Vad dagen kommer innehålla mer har vi inte bestämt ännu....vi kommer nog att gå på känsla!


2 comments:

Anonymous said...

Tack för att du delar med dig. Så härliga bilder. Hoppas tabletten hjälpte något.

Ha det helt underbart!
KRAM
Anna Hjalmarsson

Angelica said...

Vad spännande! Hoppas att ni somnar gott ikväll och att tidsomställningen inte rubbar dygnsrytmen totalt för er. KRAM