2012-03-07

Bilder från gårdagen

 Här bor vi, i lägenhet 57 F på 350 42nd Street. En s k "doorman" ser till att vi kommer in och ut.
Vi närmar oss Empire State Building. Den är vacker även på dagen, fast på nätterna är den snyggare;)
I skrivande stund ligger jag och tittar på den, samtidigt som jag bloggar. Igår natt var toppen alldeles blå men nu lyser den vit igen.
 Här står jag i lobbyn på Empire State Building, innan man går upp till säkerhetskotrollen.
 Vi valde att åka till 86 våningen, det kostade 22 $. Därifrån kunde vi se vart vi bor. Ni ser ju själva, inte långt från penthouse;)
 Här är vi på väg in i Grand Central Station.En oerhört vacker byggnad på både in och utsida. Därinne finns också en himla massa affärer, bl a Applestore.
 Här kommer en bild från insidan. Den amerikanska flaggan vajjar överallt.
 Då det är kallt här , är det skönt att pausa på Starbucks ibland;) Jag som inte dricker kaffe beställer varm choklad. Även skönt att värma frusna händer med;)
 Therese, Annika och jag vid "Triumfbågen" vid Washington Park i Greenwich Village, en mysig stadsdel.
 I denna delen av staden ligger Magnolia Bakery, känt som fikastället nummer ett i TV- serien Sex in the City. Hit vandrade vi för att köpa deras berömda cupcakes.
 Vilken sort skall man välja? Kan tilläggas att de fanns i en mängd olika smaker och färger.
Sedan tog vi tunnelbanan till andra delen av stan igen och gick till FN byggnaden. Trodde den skulle vara stor och pampig men blev besviken. Utanför låg det tibetaner och hungerstrejkade och man kunde skriva på namninsamlingar om man ville.
När vi kom hem efter middagen som avnjöts på TGIF (läses Thank God It´s Friday) passade vi på att gå till husets pool/spa och träningsavdelning. Där fick vi fylla i en fyra sidor lång hälsodeklaration, innan vi kunde gå in och bada. Många var på gymmet men det skippade vi, eftersom  det promeneras, i stort sett från morgon till kväll.
Väl tillbaka i lägenheten åt vi våra cupcakes. Jag valde givetvis chokladsmak. Mums!

No comments: