2009-11-04

Omständigheter

Beslutet är nog så gott som taget, det är dags att vaccinera sig mot den nya influensan. Denna vecka vaccineras barn och ungdomar fast nu är vaccinet redan slut och på en grundskola några hundra meter bort har man redan fått ett utbrott med en massa barn sjuka.

Sonen tillhör riskgrupperna och är dessutom allergisk mot ägg. Detta innebär en särskild procedur för oss. Imorgon skall ett par blodprov tas för att mäta hur allergisk sonen är mot ägg i dagsläget. Därefter (om proverna inte visar på för allvarlig allergi) kommer vi att få vara på vår barnmottagning en hel förmiddag för själva vaccinationen. Då börjar man med att lägga vaccinet på huden för att se om sonen reagerar, därefter sätter man en kanyl på honom (för att snabbt kunna ge mediciner som hindrar anafylaktisk chock). Sedan injeceras vaccinet i små doser 2-3 gånger med ca en timmes väntetid mellan varje gång. Procedur, javisst men var det någon som sa att livet skulle vara enkelt?

Undrar om det blir samma tillvägagångssätt under den andra dosen och behöver man ta den? Om det tvistar de lärde men den som lever får se!

1 comment:

Sockergrynet said...

Vilken process! Jag håller tummarna för att det gå vägen och att han slipper reagera negativt!!! Hos oss ner i Åsa är vaccinet slut, så barnen får vänta :(

kram, Marie