2009-11-30

Ett helt nytt rum


Tömt på möbler och såg här såg alltså sonens "bebisrum" ut, grönt med Emil i Lönneberga bård.

Steg två; bården bort. Blötte upp den och rev, bit för bit.

Därefter började h-vetet. På två av väggarna lossade fem lager tapet ända in till den ursprungliga väven. Ja, det var bara att blöta, blöta och åter blöta för att få det helt rent. Därefter tapetserade vi med en tapet som skall dölja fel , brister och väv. Sedan skulle den i sin tur förrollas med tapetklister för att den "riktiga" tapeten skulle fästa bra.

Gammalt spackel fanns det gott om, bakom alla lager av tapet. Det tog tid att fixa detta vill jag lova!

Äntligen klart. Midbec tapeter i marint och vitt. Givetvis med fotbollstema, för det är det sonen älskar!Här ser man inte det utan bara pyntningen i fönstret. Skall dock köpa nya gardiner och lite annat "lull-lull" innan det blir helt klart.

"Ny" bokhylla blev det också. Här kan man se fotbollstapeten.

Just nu ligger sonens madrass på golvet, vi ska införskaffa en ny säng så fort vi hinner. Vi har hittat en på IKEA som vi tror kan passa. Sängkläderna speglar givetvis också det stora intresset. Att Barcelona dessutom vann gårdagens "El Classico" gjorde ju bara saken bättre!

I fönstret står den här krabaten. Sysslade med formkeramik för ett antal år sedan och ibland känner jag att jag saknar det. Varsin jullampa till barnen blev det då, dock inte likadana och de tycker det är jättemysigt att få ta fram dem nu i adventstid.5 comments:

Lilla Annas blogg said...

Va stolt han måste ha blivit med ett så fint rum.
Känner du för pyssel hör av dig.
KRAM
Anna

Therese said...

Det blev kanonfint!!
Kramar om ♥

Bettan said...

Villket superfint killrum!!!!!
Ha en bra dag. KRAM

Angelica said...

Ett kanonfint rum till en kanonfin kille! Tala om att gå från liten till stor - resultatet blev jättebra! Och vem hade inte trott att du hade fler dolda pysseltalanger! En sådan lampa hade jag gärna också haft! KRAM

Anonymous said...

Hello!

Jag och Linus kollade in Melkers nya rum. Det blev coolt tycker vi.

KRAM Petra & Linus