2007-01-13

Tror jag är överkvalificerad för detta jobbet, eller???*ler*

För kännedom:På grund av tjänstledighet för att prova på rollen som ENBART PROJEKTLEDARE(dvs jag kommer i fortsättningen att delegera allt till andra) annonseras nu min tjänst som renodlad Mor ut:

BESKRIVNING AV TJÄNSTAnställning som Mor i Företaget FamiljenMor har en central roll i Företaget Familjens ledning.

Dina arbetsuppgifterblir följande:
Organisation och verksamhet
Innovativ produktchef
InformatörGroup
Controller
Evenemangsplanerare
Transport
Service
Inköp
Vård och Omsorg
Förskollärare
Verkstadstjänster
Design och Inredning
Lokalvård
Kock
Verksamhetscoach
Psykolog och familjerådgivare
Ungdomsledare och fritidspedagog
Jurist
Jonglör
Du ska även kunna hantera makens eventuella "behov" på lämpligt sätt.
Andra påkommande uppgifter.
Utveckling och vidareutbildning sker fortgående under anställningen........

Lön: 0kr
Semester: Anställningen kräver att man är åtkomlig året om. Eventuellkorttidsfrånvaro måsta avtalas långt i förväg. Eventuell tilläggsjobb kan avtalas, om det bättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt meduppgifterna som Mor.

Avgörande krav: Honkön av fräsch kvalité och standard med flexibel ochpositiv inställning. Stor vikt läggs vid stresstålighet och samarbetsförmåga samt vilja och förmåga till utvecklingsarbete. Du bör även ha en mycket god ekonomisk förståelse. Avgörande är dock ditt stora intresse för service! Har du humor och en stor omtanke om gäster och kollegor är detta en fördel!!!

Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för familjen.

Kvalifikationer:
1. Körkort.Du måste kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet och dom äldre barnen som bråkar högljutt. Du måste kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet i att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.Du måste göra inköp och planera menyer för envars aptit i minst 18 år framöver samt för makes smak i evighet.Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör.Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och
ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtligafödelsedagar (inkl. egen) och jubileer, skolavslutningar, begravningaro.dyl. Du bör kunna lagar och förordningar i detta ärende.

4. Vård och omsorg.Du måste kunna fungera utan sömn upptill sex dygn, medan annat arbete skall utföras som vanligt.Du måste kunna visa duktighet i vård av patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Erfarenhet av blöjbyte med ett stort leende på läpparna samtidigt som du med mjuk röst sjunger Blinka lilla Stjärna och såsen bränner vid på spisen och katten kissar på duntäcket i DIN säng. Färdighet ifläckborttagning ses som extra merit i denna kategori... som merit härtill räknas också långt kast med liten katt ut genom öppet fönster. Du bör därför kunna kvalificerade vererinäruppgifter (se nedan). Godkänd kurs i förstahjälpen är obligatoriskt! En stor merit är också att ha kunskap om lättare nedsövningar på samtliga anställda inom företaget!!

9. Veterinärassistent.Kunskap ang spjälkning och bandageomlägg gällande liten katt med inkontinens. Kunskap om återupplivningsförsök erfodras.Du måste kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägaren har tröttnat på dom). Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att handtera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

5. Småbarnspedagog.Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Byggare Bob samt ha kännedom om allt som är skrivit om dinosaurier och hästar. Du måste självklart kunna Lilla Snigel utantill. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare.Du måste kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör.Du måste kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en fors av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör.Du måste vara förtrolig med alla aspekter vid underhåll av cyklar,inkluderat montering och demontering av stödhjul.Du måste också kunna laga cykelslangar på en campingplats.

10. Målare och Interiörarkitekt.Du måste vara van med att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.Du måste hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sigtill ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du skall utfodra tonåringar som pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.Du måste kunna starta gräsklipparen, betjäna trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv.Du måste kunna numret till giftinformationen, och du måste hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar,förkultivering och kapning av träd. Du måste veta vart varenda död mus ligger begravd.

13. Lokalvårdare.Du bör ha kännedom om alla i branschen förekommande effektiva fläckborttagningsmedel, men även hur man blandar till egna med exempelvis vinäger, salt och dyligt. Dammsugare finnes att tillgå, men du bör ha storkunskap om hantering av denna samt hur man hanterar själva slangen samtidigtsom du tillreder middagen för företagets gruppmedlemmar. Vid fönsterpolering förekommer höga höjder varför höjdskräck ej är önskvärt!

14. Kock:Du bör ha kunskap om näringsrik och god kost. Fantasi och variation med bra kvalité på måltider är en fördel. Helst ska tillagning ske på kortast möjliga tid och när som kunden önskar.
15. Underhållningschef.Du måste kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och vid personlig kontakt med lärare och aktivitets ledare.Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och vill bli uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll avutrustning krävs.Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.Du får självklart ansvar för julfirandet.Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete på ett företag där du har möjligheter att utvecklas ... eller invecklas!Ansökan med CV ska vara inlämnat senast i eftermiddag!

Tusen tack Maria för ett underbart mail!!Har givetvis vidarebefodrat det till alla mina vönner och tillika underbara mammor!!

1 comment:

Anonymous said...

Ja, vad ska man säga?! Den är underbar! Fick den i mailen... tack! Mannen ska få läsa den intill minsta punkt ;-)

KRam!