2011-12-30

Årskrönika för 2011 - de stora förändringarnas år.....

                                                                      JANUARI
Snö, snö, snö och åter snö. Kylan fortsatte långt in på det nya året. Det blev mycket pulkaåkning och annat kul. Tillbringade en natt på Asia spa med maken i början på januari som var riktigt mysigt. Den traditionsenliga 2002 middagen gick av stapeln den 15 januari. Lika trevligt som alltid! Därefter började det nya livet, drack bara pulver i tre veckor för att sedan gå över till vanlig kost på vettigt sätt. Var också på mitt livs knäppaste jobbintervju, en tjänst som jag inte fick. Idag kan jag konstatera att det var nog lika bra det;)
Påbörjade också min bildredigeringskurs på distans, spännande och kul! Sonen kom äntligen in på den simskolan vi stått i kö till i ett år =)
Dottern fick börja med kontaktlinser, till sin stora lycka! =)

                                                                        FEBRUARI
Skrev in mig och började träna på Curves och resultatet lät inte vänta på sig. Var på en oerhört intressant föreläsning som fick både mina och grannens tårar att rulla, " Att vila är att ta ansvar" med Thomas Sjödin.
Jag och Anna slet som djur på jobbet och jag började känna inom mig att jag måste hitta på något nytt.

                                                                         MARS
Maken åkte till Branäs och åkte skidor med grabbarna och då passade jag på att ha tjejmiddag för mina härliga vänner. Tänk att "järngänget" alltid har så förbannat kul! Sonen fyllde nio år. Lyssnade på Jana Söderberg "Supermamma, superpappa, supermedarebetare......." en tänkvärd sådan. Åkte till fiskeauktionen i Göteborg (med 2:an jag jobbade i), det var verkligen kul även om man fick gå upp i ottan. Sedan avslutade Anna och jag denna månad med att åka till Varberg och lyssna på Morgan Alling och Lennart Lindén som snackade om "Besvärliga människor". Vilken härlig eftermiddag vi fick. Skratt och tårar om vart annat !

                                                                           APRIL
April, ljuva april.... Vilken månad det blev! Påsken tillsammans med 2002 gänget går till historien som en helt underbar dag. Sol och värme, vitsippor i blom, glada barn, god mat och mysig samvaro. Utöver detta var det Robert Gustafsson på Rondo, IFK i strålande solsken. Ja, en fantastisk månad på alla sätt! Träningen gav resultat och alla mått minskade stadigt! Hade också ett spännande möte med genetikern Göran Annerén.
Enda minuset var väl sonens "munoperation" hos tandläkaren.

                                                                             MAJ
Maj månad blev en blandad historia med alla möjliga känslor. Den inleddes med en underbar tripp till Stockholm tillsammans med dottern och mamma. En späckad helg med många svärdheter, shopping, promenerande och god mat. Supermysigt!
Efter mycket stressamde fick jag sådan magkatarr att jag låg till sängs i fyra dagar. Två veckors Losecknaprande löste det problemet. Sedan hade vi en fantastisk  jobbfest hos Maria i Myra. Görkul!  Mysdag i Varberg med efterföljande middag i Frillesås stod också på agendan en lördag i maj och jag känner mig så lycklig över att ha sådana underbara vänner. Den 30/5 fick jag och andra med mig, ( via ryktesvägen) chockartade besked om hur vi skulle jobba till hösten. Detta var spiken i kistan för min del och jag tog snabbt beslutet att nu fick det vara nog! Den 31/5 kastade jag mig över "Lediga jobb" sidan och skrev både CV och ansökan på en timme.
Vi renoverade huset genom att byta ut alla fönster och dörrar. Tala om lyft;)
Lilla mormor fyllde 90 och då träffade jag kussarna från Mariestad. Alltid supertrevligt eftersom det inte händer så ofta!
.
                                                                          JUNI
Första juni blev jag kallad till intervju, blev ganska chockad över att jag var så eftertraktad =)
Min älskade mamma fyllde 60 år och vi, mamma, pappa och brorsönerna firade detta med en underbar vecka på Karpathos. Ja, detta måste nog vara en av Greklands mest underbara öar!! En helt fantastisk vecka blev det med sol, bad, god mat, besök på fotbollsbaren m.m. Sonen lyckades äntligen simma utan puffar. Härligt!
Dagen efter vi kom hem var jag således på en trevlig jobbintervju och två dagar senare blev jag erbjuden tjänsten och det var inte det minsta svårt att tacka ja!
Midsommar firades traditionsenligt hos Fogelbladhs i Hjälm, precis lika mysigt som vanligt! Ja, vi är verkligen ett gött gäng!

                                                                      JULI
Juli inleddes med en sista jobbvecka på Furulidskolan. Passade på att "städa " ut mig och spela så mycket utepingis med barnen som möjligt. Semestern bjöd väl inte direkt på något fantastiskt väder. Vi campade i Mellbystrand. Tyvärr pajjade ryggen redan andra natten men jag pallade två dygn till. Ett besök på Sofiero hann vi med. Vi packade ihop oss i hällande regn och åkte hem i våra pyamasar. Ja, vi var nog en syn för gudarna, ha, ha, ha......
Vi seglade en vecka med mamma och pappa, den veckan som var finast i hela juli. Vi stannade över på våra favorit ställen och det blev dagar att minnas.
Dottern blev tonåring (vilket för längesedan har märkts på humöret) och det var underbart att se hennes glädje över Iphonen hon fick i present.
Enda molnet på himlen denna månad, var att en nära väns pappa hastigt avled och då blev i allafall jag väldigt eftertänksam.

                                                                       AUGUSTI
Måste tyvärr säga att det var nog den regnigaste augusti i mannaminne. Det regnade i stort sett nästan varje dag, åtminstone vad jag minns :(
Annars så inleddes augusti för min del med en väldigt vacker begravning.  Sedan blev det fricamping i militärtält med nästan hela 2002 gänget. Tror dock att mina vänner fortfarande skrattar åt min småkryp och fästingsfobi.
Maken fyllde 40 och det firades  med dunder och brak:) Denna dag hade vi dock tur med vädret, fast dagen efter kom det helt otroliga skyfall så det blev översvämningar både här och var, dock inte hos oss.
Den 15/8 började jag på mitt nya jobb, 100%. Spännande och annorlunda!
Tyvärr fick jag ett nytt ryggskott som definitivt tog mig ur tränargängorna.
Blev "kidnappad" och inbjuden  till kräftskiva tillsammans med mina gamla kollegor. Blev även avtackad denna kväll där jag hade så underbart roligt! Ja, det är bara att konstatera att det var ett skönt gäng man valde att lämna ;)
Sommaravslutning för fotbollen på Tjolöholm och kräftskiva med grannarna  (som för första gången fick hållas inomhus pga av allt regnande) hann vi också med denna månad.

                                                                     SEPTEMBER
Första helgen blev det att heja på maken och våra kompisar som cyklade Bockstensturen i Varberg. Vi passade på att övernatta och äta god middag på Asia Spa och dagen efter blev det en snabbvisit på Gekå´s.
Andra helgen firades Liselotte som fyllde 40 med fest i deras lada. Superroliga lekar, god mat och ett ganska pinsamt E-type uppträdande får summera den kvällen.
Sonen och jag drabbades sedan av en överjävlig förkylning som höll i sig i flera veckor.
Börjar komma in i jobbet och trots att jag jobbar 100% är jag mer utvilad än förra året då jag jobbade 80%. Tänk vilken skillnad det gör att vara fler vuxna i barngrupp. Otroligt! Gött är det!

                                                                       OKTOBER
Hände inte så mycket. Var på trevlig tjejmiddag i Frillesås. Hade fotbollsavslutning med hela Nybygget i bowlinghallen. Hälsade på kusinen med familj som fått så urgulliga valpar. Trodde aldrig att barnen skulle vilja åka därifrån.
Ryggen small för tredje gången och Curvesträning var inte ens att tänka på.
Blev också väldigt chockad och lite ledsen då några av våra vänner beslutat sig för att gå skilda vägar. Fast jag är helt övertygad om att det kommer att bli det bästa för dem båda.

                                                                      NOVEMBER
En ganska hektisk månad som inleddes med en lyckad Halloweenfest på jobbet, drop-in m.m. Rara svärmor fyllde 70 och jag passade på att stå till tjänst denna dag. Själv närmade man sig 40-års strecket med ytterligare ett år men ingen kris här inte ;)  Denna dag firades jag med STORMEN Berit. Jösses vad det blåste och regnade!
Ett besök hos sjukgymnasten visade diskbuktning och då blir det träningsprogram =) Efter jul är det dags att börja på Curves igen.
                                                                    DECEMBER
Ja, vad skall man säga om december. Total brist på snö och kyla. Storm på storm och geggiga fönsterrutor. Traditionsenlig helg i Ullared tillsammans med brudarna, adventsfika med grannarna, glöggmys för "järngänget", julfester både här och där. Icke traditionsenlig julavslutning på sonens skola p g a att skolledningen tagit beslutet att det inte får firas i kyrkan. Oerhört trist om ni frågar mig! Ja, trots att jag är ateist tycker jag att man skall fira skolavslutning i kyrkan, det förhöjer stämningen! 
Granen kom in i stugan, tomtar ställdes fram och dottern blev vrålsjuk med hög feber och en hysterisk hosta. Pricken över i:et var ändå att frysen pajjade dagen innan julafton *not*
Mysig julafton hos mor och far blev det trots detta. Tack för det!
Juldagsrea på Elgiganten, läkarbesök och Kåvepeninknaprande har vi också hunnit med. Har även passat på att jobba några dagar i mellandagarna. Ganska mysigt faktiskt och man kan känna ett lugn!
Sorgligt nog dog ytterligare en pappa till en vän och jag kände mig så oerhört berörd och jag kan inte låta bli att tänka : Måtte inte detta hända mig på väldigt länge! Fast så är det ju för alla, helst skulle man vilja ha kvar sina föräldrar hela livet!
För övrigt kan man ju säga att detta blev året då vi fick lära oss mer om autismliknande tillstånd, att jag blev världens mest rastlösa människa när vädret är dåligt på semestern, att jag lyckats smalna till en del. Dock inte så mycket som jag velat, mest på grund av ryggkrånglandet som satt stopp för mycket under hösten.
Jag är glad och oerhört tacksam över att ha en sådan underbar familj och så många kära vänner som berikar min tid här på jorden. Vill samtidigt passa på att tacka mina föräldrar och svärmor för att ni alltid finns där för oss! Ni är bäst! ♥
Nu är det snart 2012 och jag har mängder av saker att se framemot!
Vad sägs om?
Föreläsning med Pelle Sandstrak
Resa till New York
Skidresa
Två veckor på Lefkas
Cykelvasan
Ja, detta är de stora grejerna som jag vet är på gång men jag är övertygad om att 2012 kommer rymma mycket mer och det är ju inte bara " stora" saker som har betydelse;)
Med detta otroligt långa inlägg vill jag önska er alla ett gott slut och ett riktigt
GOTT NYTT ÅR!


Psssstttt.....vill man läsa mer om skvaller året 2011 tycker jag att ni skall besöka bloggen En bitter blondin


2 comments:

Pernilla ~Pillan~ said...

Vilken härlig sammanfattning o bokslut av ditt år! Kram

Angelica said...

Kul och mysig läsning! Gott Nytt 2012! Och härligt med alla andra inlägg på nya året - blir som vanligt inspirerad av din matlagning och allt ni hittar på.