2010-11-09

Vad fan skall man säga.....

Tillhör dem som såg SVT:s nya såpa Ung och bortskämd igår. Efter det kan jag bara konstatera att jag inte vet vad eller vilka som var värst! Ungdomarna eller föräldrarna!?

Det man kan konstatera är att ungdomarna kommer få ett helvete den dagen de måste försöka stå på egna ben, när deras tafatta och mesiga föräldrar inte längre hjälper till med precis allt.
Undrar vem som skulle vilja anställa det gänget?
Inte skulle jag vilja ha dessa luststyrda 80- 90 -tals ungar som kollegor i allafall. Tror dessutom att de inte skulle kunna tänka sig mitt arbete för där finns inte tillräckliga pengar att tjäna, ha, ha, ha.

Hur föräldrarna till dessa individer har tänkt och tänker är helt ofattbart. De är ju för sjutton betjänter och inte föräldrar. Det krävs ju ingen Einstein att fatta att barn och ungdomar behöver gränsättning, lärdom i hur man sköter sig själv och ett hem, allmänt ansvarstagande m.m.
Ja, en del av morsorna i detta program var ju bara så patetiska när de skulle försöka försvara sina telningar i slutet av programmet. Huvva, ryser..........

Däremot kan jag gladeligen säga att min dotter är långt mer självgående och ansvarstagande än de personer jag såg igår.
Visst kan jag klaga på hennes stökighet ibland, men hon hjälper till med en del saker här hemma och ställer oftast upp på de saker man ber henne om. Vill lära mina barn, att ställer ni upp och hjälper oss, hjälper vi er....... och jag tror och hoppas att vi är på god väg.

Visst är jag medveten om att tv-program är tillrättalagda för att skapa debatt...........men faktum är att jag ser tendenser och möter detta i mitt yrke.

Nog blajjat för idag........................

2 comments:

Angelica said...

Såg bare en kort stund på detta elände, men håller helt med. Det värsta är att jag tror att det är precis lika illa som det framställs. Hur någon sedan kan vilja visa något sådant i TV är ju en intressant fråga. Hade det varit mina barn / hade jag varit sådan som förälder, hade jag skämts all världens väg...

Åsa/asamia said...

Håller helt och fullt med dig i det du skriver - reagerade likadant, men intressanta diskussioner blev det. Man tänker väldigt olika, märker man.