2010-11-16

Påbörjat......

Jag har hela mitt liv varit intresserad av historia och gärna min egen. Tyvärr har jag egentligen aldrig tagit mig tiden att gräva i det förflutna och har väl dessutom en förutfattad bild av släktforskare som ett äldre ingrott gäng, ha, ha....

Fast nu skall det bli ändring på det. Under tiden som min farmor och farfar levde, så frågade jag dem om vad de visste om sina släktingar i den äldre generationen. Tyvärr var det inte särskilt mycket.
Jag har kunnat konfirmera att viss information stämmer, bl a att min farmors mamma föddes i Slöta 26/12 1877.
Nu är den stora frågan om min farmors far är den han utgett sig för eller om min farmor helt och hållet glömt hans förnamn. För informationen jag har fått av farmor stämmer inte, i allafall inte där man kan söka på nätet.

När jag får mer tid skall jag givetvis börja söka i riksarkivet............är nyfiken på om jag har några släktingar i USA, hur det kom sig att min underbara gamlafarmor Ester tog ut skilsmässa, varför min farfars syster dog som barn...............
Ja, en del saker tror jag faktiskt inte de ville berätta..........
Det krävs detektivarbete....det verkar kul;)

3 comments:

Therese said...

Låter jättespännande!
Min pappa släktforskar och har kanske nåt tips el. två på hur man går tillväga och vilka sökmotorer man ska använda sig av.
Kram!

Angelica said...

Vilken rolig idé! Ska jag nog också fördjupa mig i en dag då lust och tid faller på (eller när jag väljer att prioritera det... tiden tycks ju aldrig finnas!)

Patricia said...

Hej
Mitt tips till dig är att gå till ditt bibliotek. Ofta har de tillgång till olika kyrkoböcker och folkräknings-databaser och sk dödböcker. Man kan gratis boka en tid hos dem och få lite hjälp med hur man ska söka osv.
Det är jättespännande att hitta sitt ursprung. Lycka till!