2009-09-25

Underbart är ordet och det gäller att leva på det här länge!


I spänd förväntan på att flyget skall lyfta mot Karpathos.

Underbara Ammopi. Dit åkte vi med den lokala bussen i tre dagar. Lövely!

På rundtur med bil fast man måste ju göra stopp ibland. Spana in de höga bergen i bakgrunden.

I väntan på mat.

På den absolut finaste stranden Apella är det ju alltid skönt att koppla av med fotbollstidningen GOAL mellan doppen. Alldeles fullt av vita små stenar som gjorde vattnet otroligt klart!Hur läckert som helst.

I denna lilla Fiat Panda, hyrd på Avis, körde vi runt i två dagar och besökte en del olika ställen som Kyria Panagia, Ascheta, Lefkos, Apella, Finiki och Minetes. Motorn var en 1:2 vilket gjorde att den i de brantaste stigningarna bara gick att köra på tvåan. På vissa av vägarna ville man absolut inte ha möte, då vägarna inte har räcken, för nära kanten och du störtar flera hundra meter ner i djupa raviner. Men som sagt, spänning förgyller livet!

Karpathos är en väldigt bergig ö och överallt strövade getter så det gällde att ha koll när man var ute och körde bil.

Gyros.Mums!

Precis som tagit ur en reklamfilm för Grekland. Visst ser det härligt ut?
Nästan som Gotländska raukar fast ändå inte reste sig dessa ur havet vid Ammopi.
Vår lille badprins i det kristallklara och 24-25 gradiga vattnet i byn Ammopi.
Calypsos ostbollar hör till de absolut bästa jag ätit. Nyttigt?! Inte alls men så fantastiskt goda och man har ju inte semester varje vecka!
Tzatziki, det är inte fel det heller!
Grekisk sallad! Det är underbart gott och det finns absolut inget som slår grekiska tomater. De är så otroligt GODA!
På väg ut på stan men först lite fotosession på balkongen.

Fotbollstass nr 2. Ronaldinho/Milan. Vilken lycka!Kan tilläggas att det inköptes en tredje, Wayne Rooney- Manchester United. Fotbollshandukar blev oxå inköpta.

Bouganvilla i kontrast till den alldeles knallblå himlen.

Vanlig enkel röd Hibiskus i skymningen, på väg att "krulla" ihop sig.

Dubbel rosa Hibiskus. Superfin den oxå! Tror att min vän Jessica skulle älska alla botaniska upplevelser som faktiskt finns i den grekiska övärlden.

På väg in till stan, lycklig för att fått smaka på Coka- Cola.

Katter fanns det gott om till sonens stora förtret. Tror att hans allvarliga allergier har satt sina spår och på grund av detta utvecklat rädslor mot bl. a katter, oavsett hur gulliga de än är.

Bardisken på Akropolis var gjord av glas som sedan fyllts med de typiska vita och vackra stenar som finns på många av de helt fantastiska stränderna. Snygg, eller hur!

Min absoluta favoritdrink sedan ett par år tillbaka, Caiprinha. Åh, så gott!

Som klistrad vid matchen på den stora plasmaskärmen utanför Akropolis.

Skål! Här är vi på baren Akropolis för att titta på fotboll givetvis. Först matchen mellan Molde- Vålerengen och därefter grekiskt derby mellan AEK-Olympiacos med snyggingen Olof Mellberg*asgarv*. En sen kväll blev det fast det gör ju inget när man har semester. När vi gick hem sa sonen: -" Vilken underbar afton detta var mamma!"
Undrar var afton kom ifrån, inget ord vi använder i dagligt tal. Gulligt lät det i allafall!

Nyinköpt Fabregás/Arsenalställ måste ju givetvis plåtas på direkten! Apropå så skulle jag vilja ha alla möjliga tips på fotbollspelare genom tiderna,namn- klubb- vilket årtionde de spelade-tröjnummer m.m. Hela sonens liv kretsar runt fotboll vilket gjorde att vi snackade fotboll konstant när det inte spelades på stranden. Ja, det övades till och med i vattenbrynet utan boll!!Vissa kommer man ju ihåg från uppväxten som alla Glenn som fanns på 80-talet, Pelé, Sokrates, Maradona och för att inte tala om de danska spelarna i VM-laget i Mexico 1986-Preben Elkjaer, Jesper Olsen, Morten Olsen, Michael Laudrup. Ja, dessa är bara ett fåtal av de jag kan men kom gärna med fler tips , snälla!*ler*. Vad gör man inte för sina barn!

Soluppgången gick inte av för hackor. Otroligt vacker och oerhört snabb!

Detta är vårt hotell. Det heter Ladis och ligger i utkanten av Karpathos "huvudstad" som kallas för Karpathos men den heter egentligen Pigadia. Vi hade ca en kvart,tjugo minuters promenad in till centrum/hamnen vilket var riktigt bra!

Dubbel gul Hibiskus har jag aldrig sett förut, fin var den i allafall!





3 comments:

Therese said...

Massor med härliga foton att värma sig med denna gråmulna dag.
Kramar ♥

Anna Hjalmarsson said...

Hej,
Vilka härliga bilder på er alla. Underbar färg ni fått. Vad jag längtar till Grekland...
Kan be mina söner ge dig lite fotbollskunskap om du vill. Jag kan inte heller så mycket...

Hoppas att vi ses snart!

KRAMAR
Anna

Angelica said...

Åh, så härligt allt ser ut! Blir alldeles hungrig av all den goda maten, dessutom! Hoppas nu att Melkers fot var i bättre kondition morgonen efter och att ni slapp sjukhusbesök.