2011-08-05

Vad skall man säga....Dessa bilder kommer från sommarens 2002 äventyr (som gick av stapeln härom kvällen) som innebar att fyra goda vänner med makar, barn och några syskonbarn, sammanlagt 18 personer fricampade vid Lygnern (Koitjärve) i ett militärtält.
Det blev ett äventyr! När vi kom slog vi upp tältet och förberedde allt för själva övernattningen innan vi drog oss ner till strandkanten där det lektes, badades, grillades och onsdagsmystes med godis, ostbricka, snacks m.m. Ja, hur mysigt som helst och solnedgången var otroligt vacker.
Vid 22.15 tiden gick det knappt att se, då mörkret sänkte sig fort och vi beslöt oss att krypa till kojs. Jag kan erkänna att just denna delen av äventyret såg jag inte framemot, avskyr alla kryp och det finns ju inget golv i militärtält. Visserligen hade J och M tänkt på presenning men den täckte ju inte hela ytan och när jag lös med ficklampan kröp de små kryp på duken. Ja, ush är allt jag kan säga! Kröp ändock ner i sovsäcken och försökte slappna av.
Natten bjöd väl inte på så mycket sömn, men det gick väl ändå förvånansvärt bra!
Frukost och morgondopp (inte för mig) innan det var dags att packa ihop sig. Då fick jag se två fästingar på mina ben och då kände jag paniken komma. Fy, sjutton.........fästingar är verkligen det värsta djur jag vet och jag ville bara komma därifrån fortast möjligt:(
Väl hemma tvättades alla sovsäckar m.m.Krypen måste dö! Barnen kollades noga och det duschades och skrubbades för glatta livet. Tyvärr visade det sig att en fästingjävel bitit sig fast på min arm och nu är det väl bara att hålla tummarna för att man inte skall få borrelia eller någon annan skit:(
Ja, det är bara att konstatera, friluftsliv är absolut inget för mig!!! Fast umgänget med de goa vännerna vill jag för allt i världen inte vara utan:)

1 comment:

Angelica said...

Låter jättemysigt, förutom fästingarna då! Älskar ju friluftsliv och är ju i princip uppvuxen i vindskydd och tält, men på den tiden talades det inte ens om fästingar. Sjukt - var kommer denna plåga ifrån!??!