2010-05-30

Bilder från helgen som gått


Mors dag lunch. Sommarpotatissallad, grillad lax och en underbar glaze. Mums!

Japp, här har vi några gräsliga bilder på hur våra utekrukor sett ut fram tills idag. Dessa har skapat extra ångest då vår granne är en riktig blomsterfantast och hennes framsida ser ut som en handelsträdgård i jämförelse med våran.

Visset och eländigt.

Fast idag blev det som sagt ändring på det. Detta var mina underbara ungars present till mig på mors dag. Får väl erkänna att maken var med på ett hörn*ler*. Skall bli kul att se om Campanulan håller sig lika fin och växer till sig.

Lite lavendel och annat smått och gott fick plats i vår största kruka.

Vår lblivande örtagård*asg*. Fick tyvärr bara tag i Rosmarin idag men här skall det snart finnas Timjan. Det passar bra till sommarens grillkvällar:)

Över till vårt senaste renoveringsobjekt - tvättstugan. En klaustrofobiskt liten sådan som måste åtgärdas. Ja, den riskbedömdes redan när vi köpte huset för 10 år sedan. Större kommer den inte att bli men snyggare, med godkänd brunn och så mycket bättre planerad. Här en bild på vårt gamla golv och den uttjänta brunnen.

Gammal bänk med en värdelös blandare kördes till tippen med resten av allt jox vi rivit ut.

Linoleummattan var absolut inget problem att få väck. Där under visade sig golvet vara sprucket.

Rörmokaren var här och bilade upp det gamla och fixade nya rör och brunn.

Sedan skulle betonggolvet slipas. Dammet sipprade ut överrallt. Vi fick sätta tejp runt hela dörren för att inte hela huset skulle bli ett enda stort slipdammsinferno.

Sedan skulle det gjutas runt den nya brunnen. Vi fick göra det i omgångar och armera in i mellan. Det behövdes långt mer bruk än vad vi köpt, så vi får fortsätta senare i veckan- Typiskt!
Ja, det är en lång väg kvar så här får det liggas i på lediga stunder. Som tur är har vi kunnat installera tvättmaskinen i badrummet. Det ser visserligen ut som taikon men det överlever man ju när man vet att det finns en ände på det!
För övrigt vill jag bara säga att fel låt vann!


2 comments:

Therese said...

När ni är klara med er tvättstuga så är ni varmt välkomna in till oss för att fortsätta med vår;):)
Det kommer att bli superfint hos er när det är klart!
Massa kramar

Angelica said...

Ja, även vår tvättavdelningen behöver en "gör-om-mig", så ni får gärna fortsätta även här... Du får försöka behålla visionen av resultatet medan arbetet pågår - då brukar det kännas lättare. Finfina planteringar! Mina växer för fullt - bara persiljan som inte vill vara kompis med oss i år :( Ha en bra vecka!