2007-05-27

En fantastisk helg-Gränna, Kolmården och Söderköping

Ja, det blev verkligen en superbra helg i Östergötland.Vi kom iväg vid halv elvatiden i fredags. Vår lunchfika tog vi strax efter Jönköping. Tänk att picknick kan vara så mysigt. Givetvis var sedan tvungna att stanna i Gränna för att köpa polkagrisar.

Här står sonen i kö för att köpa en go klubba. Denna butik hade oxå visning så vi kunde se tillverkningen. Smakade bra gjorde det iallafall!

Väl framme och installerade i stugorna på Trollhöjden 21,22, 23 och 24 avnjöt vi tacos ute. Härligt! Måste säga att vi bildar en riktig klan med 8 barn och 8 vuxna. Barnen somnade sent denna kväll. Linus och jag samt Fogelbladarna satt ute till 22.45 och trotsade myggen, de var många!!!!


Efter maten var vi ju tvungna att inspektera campingen och dess lekplatser. Gissa om guldmedaljösen hade ytor att hjula på. Och med min nya kamera kan man ju faktiskt fånga det hela på bild. Kul!
på lördag morgon gav vi oss iväg till Kolmårdens djurpark som var syftet med denna resa. Vi hade strålande sol och sommarvärme vilket var toppen!! Vi kollade runt på djuren, lekte i barnens värld respektive wildcamp, åt hemlagade lunch som i vårt fall bestod av görgod pastasallad, såg showen i dddddelfinariet och åkte genom safariparken. Fascinerande!!!

Öga mot öga med ett lodjur!!!En söt liten dvärgsilkesapa!Giraffer är oerhört vackra och coola djur!!!


Idag packade vi ihop oss och städade ur stugorna tidigt. Sedan gav vi oss av mot Söderköping, en oerhört pittoresk och vacker stad. Dessutom hade Mattias sagt att de har Sveriges bästa glass och det var vi ju tvungna att testa! Göta kanal går ju ut där så det fanns sluss, kanal och otroligt mycket vackra gamla hus där!! Doften av syren låg tät i dessa gamla trädgårdar ut med kanalen. Tala om sommarkänsla!

Måste tillägga att jag denna helg tagit 321 bilder med min nya kamera. Åh, vad kul det är att fota.
För övrigt vill jag bara tacka familjerna Bohman, Fogelblad och Johansson för en supermysig helg i goda vänners lag!!
Vart går kosan nästa år??? Den som lever får se!

6 comments:

Therese said...

Underbara foton! Visst är det roligt med en systemkamera:)
Kramelikram

Eleonore said...

Vilken fantastisk tripp ni verkar ha haft och många fina bilder oxå ;)

Grattis till din nya kamera måste jag ju säga oxå.

Kram E

Lilla Annas blogg said...

Vilka härliga kort! Kul med en ny kamera. Ni verkar ha haft en härlig helg. Östergötland bjöd ju på fint väder. :)
Hur smakade glassen?

KRAM

Anonymous said...

Wow vilka härliga kort!
kram Tina

Favvismaria said...

Jättefina foton.. Men du skulle ju behövt cuttlebug apan och giraffen som finns i zoo-settet!

ha d bra!

Angelica said...

Gav mig själv en likadan kamera i födelsedagspresent och är också supernöjd - vad härligt att få ta del av er resa - vilket härligt kompisgäng!