2012-08-12

Cykelvasan 2012

Vi har som tidigare sagts tillbringat en lång helg på Sälens Ski-Lodge Village.Varje måltid under torsdagen och fredagen laddar hela gänget upp med pasta och åter pasta i alla former. Allt för att orka med sina respektive lopp. Jag är verkligen så imponerad och stolt över maken och underbara vännerna som lördagen den 11 augusti 2012 skulle köra Cykelvasans "äkta" race, d v s 9,4 mil från Sälen till Mora
 Liselotte och Jessica fotas här då vi lämnar av dem vid starten i Sälen. Fina och laddade i sina nya tröjor.
 Mattias kollade så att "camelbacken" sitter rätt. Det gäller ju att dricka ordentligt under ett sådant här lopp. Dessutom hade alla GT tabletter och annat smått och gott med sig;)
 Maken kände sig laddad och tyckte att detta skulle bli görkul! Dessutom ville han gärna slå Morgan Alling som han läst skulle starta ca en kvart efter. Vi hade ju alla läst om Morgans mål i Vasalöparen.
 Anders och jag var ganska möra denna dag men det var kul att var följebil. Vårt första stopp gjorde vi i Mångsbodarna. Tyvärr hände det en olycka på vägen dit som gjorde att trafiken stod still länge. Detta gjorde att vi helt missade Christoffer och knappt han se Magnus som bara svischade förbi.I kurvan som skymtar lite längre bort på denna bild fick vi se många läskiga vurpor.
                 Liselotte fixade detta med spångarna galant och såg jätteglad ut när hon passerade oss!
 Jessica vinkade glatt till oss när det var hennes tur att passera. Så imponerad av deras insats redan här!
 Maken kom också ganska snart och efter det åkte vi vidare för att försöka se alla i Hökberg. Men nya köer på vägarana samt ett superbra tempo av både "Chrille" och Magnus gjorde att vi inte hann upp dem en ända gång, vilket jag och Anders fick höra mer än en gång ;)
 
Mattias hade ett riktigt bra tempo i backen upp till kontrollen i Hökberg! Vi passade på att äta tidernas äckligaste korv och fikade lite mellan heja på varven!
               Maken kom inte långt efter och han hade tydligen passerat tjejerna i Risberg. Heja, heja!
                                                               
                    Liselotte på väg upp mot kontrollen, lika nöjd och glad som i Mångsbodarna!
Så kom Jessica. Heja, heja! Vi fortsatte sedan mot Mora för att förhoppningsvis få se någon av vännerna gå i mål. Fast det tar tid att köra på dessa fantastiska små vägar som finns i Dalarna.
 Vi hann i allafall se tjejerna gå i mål. Här kör Liselotte in på målrakan i Mora. Grymt bra jobbat!
                                      En minut senare hejade vi fram Jessica. Suveränt jobbat!
Ja, så var alla vännerna i mål. Härligt! Det är något visst att se den fina skylten " I fäders spår för framtids segrar"! 
Morgan Alling kom också i mål, på en timme sämre tid än maken och bara fyra-fem minter snabbare än tjejerna! Härligt, som en viss sportkommentator skulle säga!

Kvällen avslutades med god tacomiddag i lägenheten och ett antiklimax över att ICA butiken stängde redan klockan 20. Vi var där tre minuter över för att köpa lite godis och annat att förgylla våra personliga segrar med.
Sammanfattningsvis kan man säga att vi haft en kanonhelg! Nu väntar allvaret men det är ju en helt annan historia!

1 comment:

Angelica said...

Grymt jobbat - hoppas snart kunna välkomna dig i vårt tjejvasegäng på skidor!