2011-10-02

Söndag kväll i början på oktober

Ja, kan knappt fatta det men vi är redan inne i oktober. Tiden rusar verkligen i en hastighet som jag inte alltid är vän med.
Helgen har varit ganska lugn, något som passat mig bra då den sega förkylningen ännu inte riktigt gett med sig.Kalasande för min kära pappa och gulliga brorson igår. Mamma bjöd på fantastisk grekisk mat. Mums!
Idag har det varit fotbollsträning m.m.
Har fått en ny arbetsdator med flera fantastiska program som skall gynna läs och skrivutvecklingen. Me like! Sonen fick testa idag när läxan skulle göras och tyckte det var toppen, att få direkt respons av "Ingemar" ( röst som läser upp det man skrivit) var verkligen uppskattat.
Han har ju absolut inga problem med läsningen fast desto svårare för att skriva (inte stavning egentligen , men viljan och förmågan att producera texter finns inte riktigt där. Stor bokstav och punkt kan också vara klurigt!)
Så jag kan verkligen rekommendera Vital, Talande tangentbord, Stava Rex, Spell Right, ABC på PC och Tangenta. De två sista är tangentbordsträning som tränar rätt fingersättning och på sikt främjar skrivhastigheten;)
Så nu ikväll påbörjade sonen och jag ett litet skrivprojekt, som innebär att han reflekterar vad han gjort under dagen och sedan skriver dagbok på datorn. Tror att detta kan bli väldigt bra på sikt!

För övrigt får jag i dag kalla mig för familjens klantskalle. Hade laddat för att åka till IKEA och köpa saker både till oss men även en del till jobbet. Gick runt och kollade för att få lite inspiritation inför kommande mörka höstmånader och plockade så sakteliga på mig allt jag skulle ha. Med full vagn drog jag mig sedan mot kassorna där köerna ringlade långa. I kön upptäcker jag att jag glömt min plånbok. Typiskt! Tala om att energin bara rann ur kroppen:(
Gjorde som man absolut inte skall göra, parkerade min vagn i en gång och gick. Hade absolut ingen lust att gå och sätta tillbaka allt jag tänkt köpa. Vet att jag borde det men so what!

Nu sitter jag här och njuter av en lugn söndagkväll och laddar för en ny vecka. Kanske kan lite Rinexin få bort det begynnande trycket i bihålorna. Hoppas det i allafall!
Ha en bra vecka mina vänner!

1 comment:

Angelica said...

Bra och spännande tips!