2007-07-15

Fyra veckor kvar...

Ja, nu har redan en vecka av semestern passerat utan en enda dag med wowväder! Hoppas verkligen det blir bättre och att sonens impetigo ger med sig snabbt.

Vi har tagit det superlugnt hela helgen. Skönt, men nu värker det i min rastlösa kropp. Linus jobbar denna veckan så jag och barnen får väl hitta på något kul själva.

Dottern i huset tycker fortfarande det är lite mysigt med prinsessor och särskilt de i det svenska kungahuset. Detta gjorde att vi kollade på firandet av kronprinsessan igår. Tycker att behållningen var Johan Glans och David Batra. Carola var bara för mycket igår. Visst, människan har en fantastisk röst men jag har oerhört svårt att se henne gala mot skyn som hon gjorde igår.Me not like!
Sonya, Shirley och Sanna var väl okej men annars tycker jag att detta var ett av de sämre åren vad det gäller artisterna.

Senare på kvällen var det dags för Brottet och straffet, en deckare av Lynda La Plante som är oerhört bra!!!!
När vädret är som det är kan man ju tacka televisionen för alla bra sommardeckare iallfall.

Till råga på allt har jag fått bladlöss på min planta med busktomater. Tips någon! Läste någonstans att man skall använda gödning oxå, någon som har förslag på någon bra? Är ju som sagt ingen trädgårdmänniska men älskar tomater och ville prova på detta. Har väl skördat ca 20 väldigt goda tomater redan men nu verkar det vara stiltje. Hjälp!

Hoppas att jag får tid till lite scrapping i veckan. Har beställning på en doptavla och skulle vilja göra lite kort oxå. Sedan har jag massor av nya fina kort jag vill scrappa från Kolmården och veckans tältsemester.

Nä, nu skall jag krypa till kojs! God natt!

4 comments:

Therese said...

Jag har tyvärr inga tips mot bladlöss. Är helt novis bland blommor och blader.
Scrappar gärna i veckan.
Kramisar

Evelina said...

Prova med att spruta med hård vattenstråle mot bladlössen, sedan kan du spruta på såpvatten. Bland såpa och vatten, ganska mycket såpa, i en sprayflaska och spruta på. Det brukar hjälpa. Kan behöva upprepas några gånger. Annars finns det små pinnar, Provado trpr jag de heter, som man kan sticka ner i jorden. Funkar också bra!

Gödning kan du ta nästan vilken som helst. Det går bra med chrysan, flytande blåkorn eller vanlig blomnäring, vad som...

Lycka till och hoppas det blir många fler goda tomater i sommar :-)

Kram

Angelica said...

Flytande blåkorn är toppen - vi brukar har plantor som är mer än metern höga. Går att köpa vanligt blåkorn gödsel och blanda med vatten i PET-flaska.

Angelica said...

Bladlössen kan du ta bort med fingrarna - var bara försiktig så att stjälkarna inte bryts.