2010-12-31

Summa summarum av 2010


Året inleddes med några dagars ledighet och vi passade på att åka pulka i den gnistrande januarisolen.Den årliga "2002" middagen gick av stapeln den 2 januari och blev som vanligt en go kväll! Den 16 januari gick tankarna till min älskade farmor som skulle fyllt 90 år om hon hade levat.Januari skulle dock visa sig bli en hektisk jobbmånad , då flera av mina kollegor blev sjuka samtidigt. Räknade ut att jag inte hade rast på 12 dagar. Allt gick verkligen i ett.

Lördagen den 20 februari blev det totalt snökaos. Stora mängder föll och maken och "granngubbarna" fick bege sig upp på taket för att skotta undan snömassorna. Både sonens och min egna skola stängdes under hela vecka. 8. Fördelen med detta var att jag hade möjligheten och tiden att göra klart mitt PIM arbete. Sedan hade vi underbara dagar i pulkabacken förstås;)

I mars var snön äntligen på väg bort efter att ha legat i många veckor! Sonen fyllde 8 och var överlycklig för den nya cykeln och coola hjälmen som han fick i present. Grekisk middag hos familjen Johansson förgyllde en av lördagarna, likaså Melodifestivalen.

3 april bar det av till fjällen, de flesta pigga och krya utom sonen som drabbats av en kraftigt aggresiv impetigo med utslag över hela kroppen. Penicillin och salva medtaget! Vi bodde i denna stuga i Fjätervålen och veckan inleddes med strålande sol. Med avkoppling kom en förkylning som brev på posten och givetvis smittade jag min stackars pappa. Det blev en vecka med väldigt omväxlande väder, med några dagar på tur men de flesta utför i backarna. Tyvärr föll min mamma, då hon för första gången på många år skulle åka slalom. Det hela resulterade i en skadad axel som senare fick opereras och som kräver fortsatt rehabilitering. På hemvägen hälsade vi på moster och morbror i Mariestad. Alltid lika trevligt!
April var en ganska hektisk månad på jobbet då vi övade och fixade inför vårt stora "Astrid Lindgren" projekt med musikal och allt.
Jag och Anna åkte till Uddevalla på kurs, det var trevligt!

Maj blev en ganska hektisk historia. Fotbollsträningarna flyttades till tisdagkvällar, utomhus. Astrid musikal på jobbet, skriva KUL intyg och utvärdera, Furulidsskolans dag, Hitta Vilse kurs med ettorna, sjuka och vabbande kollegor, vandringsdag, partyplanering för skolans/förskolornas avslutningsfest m.m. Fast det är ju precis så det brukar vara!
Det bästa med maj var helt klart "2002" resan till Stockholm. Hade en helt underbar helg i strålande solsken med shopping, promenader, goa luncher och middagar. Ja, detta blev verkligen ett av årets guldkorn! Är verkligen glad över att ha så fantastiska vänner! ♥

Juni blev avskedens månad. Två av mina underbara kollegor skulle inte komma tillbaks till oss när höstterminen startade. Agneta valde att gå i pension och Susan fick ett drömjobb ur hennes ögon sett:) En stor förlust för oss kan man ju milt säga! Tror inte att mina sista 10 år på jobbet hade varit lika roliga och givande om dem inte hade funnits med i bilden!
Ett annat av detta årets guldkorn var när vi avtackade Agneta genom att fullständigt överrumpla henne med en tripp neråt Halland med övernattning. Åh, vad kul vi hade!
Kronprinsessans bröllop med Daniel Westling satte en extra knorr på den helgen:)
För övrigt kan man säga att juni var lite småintensiv till en början, för att sedan gå över till nedräkning inför semestern!
En underbar och traditionsenlig midsommar hos familjen Fogelblad hade vi också. Mysigt!

Inledning av sju veckors semester, så länge har jag aldrig varit ledig. Juli innebar en fantastisk mysig semestervecka i Sälen med en stor del av "2002" gänget, den traditionsenliga utflykten till Marstrand med "brudarna" och barnen, en dagstur till Varberg och en tur till Käringön. Maken och jag varvade vår ledighet, så egentligen hade vi bara en vecka ihop under denna månad, vad gör man inte för att barnen skall få ett så långt lov som möjligt!
Dottern fyllde 12 år och jag kan stundtals inte fatta var tiden tar vägen.
En mysig kväll hos kusinen i Onsala hann vi också med.

Augusti, årets absoluta höjdpunkt av två anledningar! Vi hade två helt fantastiska veckor på Kreta med bad, god mat, utflykter och slappande. Ja, en helt fantastisk avslutning på semestern och en bra påfyllning av energi för vad som komma skulle. Ja, verkligen GULDKORN nr 1!
Den 28 augusti var det dags för återträff med ett gäng ur min gamla grundskoleklass. Det blev en kväll som jag sent skall glömma! Hade verkligen otroligt kul och min och Lindas cykeltur hem den natten.......ha, ha, ha.....
Utöver detta hann vi med ett stort partaj för två kompisar som fyllt 40. Trevligt!
Kan dock konstatera att det var myggornas år.......jösses vad biten jag blev....tur det finns allergitabletter:)

September visade sig med mycket och energikrävande jobb. Det märks att vi blivit färre som skall utföra samma jobb. Känner mig stundtals ganska uppgiven och börjar se mig om efter utvägar.
En trevlig kräftskiva med våra goa grannar är väl egentligen den enda riktiga höjdpunkten.

Oktober, trött och sliten. Tror givetvis att det är stressrelaterat men det visar sig att så inte är fallet. Har drabbats av lungsäcksinflammation, ett elände med känningar som jag sedan får dras med i nästan två månader .
Höjdpunkterna denna månad är det årliga Lisebergsbesöket med familjen Johansson, Anna och Peters 40 års fest, fotbollens avslutningsfest i bowlinghallen. Tog också steget att skicka in en ansökan till högskolan, en kurs i digital bildredigering, som det senare skulle visa sig att jag kommit in på!:)

November blev en ganska trist månad med två veckors sjukskrivning pga av luftrören och lungan. För övrigt en hysterisk jobbmånad med Halloweenfest, förberedande för Lucia och julfest, julkortsdrop-in och en mängd annat.
Att se sonens glädje över att ha sprungit sitt första lopp, tillsammans med kompisarna, det var en höjdare. Att fira fars dag, födelsedag och första advent tillhörde höjdpunkterna.

Så kom december med allt vad det innebär. Hysteriskt på jobbet, är allt man kan säga. Fast så här i slutändan kan man konstatera att det blev rätt bra ändå!
Ytterligare ett av årets guldkorn infann sig den första helgen i december. Den årliga Ullaredsresan med "brudarna". Som vanligt så otroligt rolig och detta år extra välbehövd;)
Grannglögg, julbord/fest för Anders som fyllt 40, sonens julfest, avslutningen m.m. får också räknas till höjdpunkterna!
Tomten kom och det verkade som vi varit riktigt snälla!
Ja, så nu sitter man här, vrålförkyld, den 31 december 2010 och kan se tillbaka på ytterligare år. Ett år som gått otroligt fort! Ett år med otroliga mängder snö och kyla. Vi har ju faktiskt avslutat året med minusgrader och snö. Vinterväder sedan slutet på november och de lärde säger ju att vi inte haft det såhär kallt på minst 110 år!
Till sist vill jag bara önska er alla ett riktigt Gott Nytt År! För min del hoppas jag att 2011 skall bli något in i hästväg;)
♥ Kram ♥

4 comments:

Therese said...

Gott Nytt År vännen!!!
Massa kramar Therese

Pernilla ~Pillan~ said...

Vilken härlig sammanfattning på året! Gott nytt! Kram på dig

Angelica said...

Kul läsning! Gott Nytt År!

Anonymous said...

Jag gråter, som vanligt!
Min fantastiska Malin! Du är så in i helsingland fenomenal på att skriva..och vilket kom-ihåg...elefant verkligen
Jag tackar dig så för en underbar årskrönika.Hoppas vi får många fler....Mot 2011, nåt så in i hästväg!♥kram♥ Anna