2009-06-20

Midsommarbilder







Här kommer några bilder från vår midsommar. Tog en mängd bilder, precis som vanligt men många blev inte så bra då barnen var i konstant rörelse en dag som denna. Vill passa på att tacka våra underbara vänner för en superbra och mysig dag och kväll! Skickar en extra stor kram till Fam. F som denna dag inte kunde vara med oss. Ni skall veta att vi saknade er!
Vill ni laga något riktigt gott till middag så kommer här receptet på det vi tillagade igår kväll.MUMS!

FÄRSKPOTATIS MED PURJOLÖK & CITRON 10 p.
Mycket enklare kan det inte bli att få en fräsch potatissallad !
2 kg färskpotatis
1 dl rapsolja
2 msk olivolja kallpressad
1 citron, finrivet skal och saften av halva
½ gurka, skalad och urkärnad. I bitar
1 hg sockerärtor, strimlade
1 bunt rädisor, delade
2 dl strimlad purjolök
1 ask småtomater, halverade
flingsalt
Borsta potatisen och dela i bitar. Koka al dente den i rikligt saltat vatten och med dill. Häll av vattnet och lägg potatisen i en skål. Häll på oljan medan potatisen är varm. Låt svalna.
Smaksätt med citron och tillsätt övriga indredienser. Smaka av med salt.

BASILIKACREME
En toppen dressing som passar till det mesta. Testa att byta ut basilika mot tex dill och gräslök eller bladpersilja. Ett annat gott och dekorativt tips är att smula över lite getost på cremén och toppa med färska örter.
1 kruka färsk basilika
1liten vitlöksklyfta
2 äggulor
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
0,5 dl kallt vatten
2,5 dl matolja
salt och svartpeppar
Bryt av basilikan nere vid stjälkarna och lägg allt i ett mixerglas. Lägg även i vitlök, äggulor, honung, vinäger, senap och vatten. Starta mixern och tillsätt oljan lite i taget och mixa till en slät, grön dressing. Smaka av med salt och peppar.
Späd ev med två –tre matskedar creme fraiche.

LAX MED HONUNGSSÖTAD SENAPSGLACE 10 p
Glöm inte att be fiskhandlaren skära bort skinnet på laxen vilket kan bli bökigt hemma om man inte har en lång kniv.
Ca 1,8 kg laxfilé, skinnfri
Salt och vitpeppar
GLACE: (Gör gärna dubbel sats eller mer!)
1 msk grovkornig osötatd senap
1 msk sweet chili
½ msk flytande honung
1 lime, lite finrivet skal och 1 msk juice
1 msk hackad gräslök
½ dl kallpressad olivolja
Lägg alla ingredienser till glacen, utom oljan, i en bunke. Vispa droppvis ner oljan till en tjock glace. Smaka av med lite salt och ev lite mer limejuice.
Skär laxen i bitar ca 180 gram per portion.
Salta och peppra laxen och lägg på grillen. Grilla dom några minuter på var sida, indirekt grillning. Pensla laxen med glacen och servera.
Smaklig måltid!





3 comments:

Evelina said...

Hjälp vad hungrig jag blev nu, det låter smaskens!
KRAM

Therese said...

Låter som en mumsig middag!!
Kramar

Angelica said...

Härliga bilder och inspirerande meny! Låter som om ni hade en härläig midsommarafton!